Järvsöbacken och Harsa bra skidåkning

Vinter i Järvsö

Järvsöbaden nära Järvsöbacken och Harsa

Vid södra infarten till Järvsö i Hälsingland ligger Järvsöbaden med sin klassiska pensionatskänsla och utsikt upp mot Järvsöbackens härliga pister. Här finns mängder av vackra vyer vid alla årstider, men visst är det något alldeles speciellt med vinter i Hälsingland och Järvsö Oavsett om ni vill boka en intensiv skidweekend med utförsåkning i Järvsöbacken, längdskidåkning i Harsa eller bara njuta av stillheten, så är ni alltid varmt välkomna till oss. Eller varför inte göra lite av både och? Här är det lätt att både aktivera sig och få adrenalinkickar genom skidåkningen, och att mysa av promenader bland snötunga träd och vackra vyer, äta god mat och unna sig sköna behandlingar i vår SPA-avdelning. 

Järvsöbacken och Harsa nära Järvsöbaden
Järvsöbacken och Harsa bra skidåkning

Boka boende på järvsöbaden

För den aktiva familjen finns massor av fina vinteraktiviteter. Här finns till exempel närheten till mängder av fin skidåkning vintertid. Järvsöbacken, som ligger inom synhåll, endast 400 meter från hotellet, erbjuder härlig alpin skidåkning för alla i familjen. Här finns 20 olika nedfarter och 8 liftar, 5 rullband och barnområde. 

Om ni önskar längdskidåkning så kan det inte bli enklare! Det finns fina spår direkt anslutna till Järvsöbaden. En kvarts bilresa sydväst om Järvsö finns snösäkra Harsa – längdparadiset i Hälsingland som ligger 400 m ö h. Här hittar ni över 80 km preparerade längdspår. Harsa erbjuder skidspår från 1,5 km till 20 km klassiska spår och även skatespår 10 km. 

Vill ni se varg och lodjur på nära håll? Ett besök på Järvzoo är alltid lika spännande – för gammal som ung. Djurparken ligger på gångavstånd från hotellet, ca 500 meter bort och intill Järvsöbacken. 

Om vintervädret blir för busigt, eller familjen helt enkelt vill ha en inomhusaktivitet, så kan vi rekommendera en dag med padelspel i Järvsös nya padelhall.  

Vi hjälper gärna till med att skräddarsy er vistelse i Järvsö på bästa sätt, för att passa sällskapets olika förutsättningar och önskningar, och skapa härliga minnen.

JULFIRANDE PÅ JÄRVSÖBADEN

Fira hälsingsk jul hos oss

Varför inte fira en hälsingsk jul hos oss på Järvsöbaden och boka vårt julpaket? Från november står hotellet skrudat för jul, ombonat och välkomnande. I restaurangen erbjuder vi en härlig matupplevelse, med hälsingska julsmaker och den bästa julklappen kanske är en skön behandling i SPA-avdelningen?

I vår gamla potatiskällare har vi inrett ett kallbad. Genom potatisinkastet porlar vatten från vår egna källa i Öjeberget ned i kallbadet, med en temperatur på 4-8 grader.

Varför inte kombinera julfirandet med skidåkning utför i Järvsöbacken eller på längden i snösäkra Harsa.

Järvsöbacken och Harsa nära Järvsöbaden restaurang och konferens
Spa med bastu nära Järvsöbacken och Harsa
EN | ES | DE | SE